Hoe het factuurnummer aan het begin van het jaar wijzigen ( klaarzetten voor een nieuwe jaarreeks)

 Problem

Als u elk jaar een nieuwe reeks gebruikt voor uw factuurnummers leest u hier hoe u het nieuwe nummer kan klaarzetten voor de eerste factuur die u aan het begin van een jaar maakt

 Solution

Op de pc waar je je eerste factuur gaat maken:

open de instellingen Medialog: extra > Instellingen

 

ga naar Termijn verkoop > Facturatie

 

zet een vinkje voor “volgend factuurnummer handmatig”

klik op ok om dat vinkje op te slaan en sluit het scherm met het kruisje

 

het is belangrijk dat je nu je eerste factuur op deze pc (niet op een andere pc) maakt

 

open Medialog

bij de eerste factuur die je aanmaakt zal er een scherm openen dat je vraagt om het nieuwe eerste factuurnummer in te geven.
(Opgepast: dat moet groter zijn dan alle reeds bestaande factuurnummers, dus stel dat je als hoogste factuurnummer 20171112 had, dan is 2018001 geen geldig nieuw nummer, maar 20180001 wel)

 

eens uw nieuwe factuur aangemaakt zal de teller er bij volgende facturen telkens 1 bijtellen (ongeacht van af welke pc, enkel de eerste factuur moet aangemaakt worden op de pc waar je het vinkje hebt aangezet).

Merk je dat uw eerste factuurnummer toch fout is, maak dan geen verdere facturen aan, maar bel onmiddellijk naar de helpdesk en dan kunnen we alsnog in de database het nr corrigeren. Heb je reeds meerdere facturen aangemaakt, dan kan dat niet meer.

 

 

 

 

 

 

franse uitleg: Comment changer le numéro de facture au début de l’année ? (préparez-vous à une nouvelle série de numéros pour la nouvelle année) - CENTRE D'AIDE - Confluence (atlassian.net)