Shared printer problems / Gedeelde printer problemen

Er worden steeds meer en meer meldingen gemaakt dat er plots niet meer kan geprint worden op ‘gedeelde’ printers.

Meestal is dit een probleem die veroorzaakt wordt door Windows.
Je kan dit zelf uittesten door in Windows zelf te proberen om een testpagina af te drukken op een pc met gedeelde printer.
Indien dit al niet lukt dan weet je met zekerheid dat het probleem zich al in Windows voordoet.

Lukt dit ‘wel’ dan kan je ons best een belletje geven zodat we nakijken wat er aan de hand is in de Medialog configuratie.


Het gedeelde printer probleem in Windows is een fenomeen dat zich al voordeed bij sommige Windows 10 pc’s en nu blijkt dit zich ook door te zetten naar Windows 11.
De 'niet gegarendeerde' mogelijke oplossing die we aangeboden hadden om deze problemen in Windows 10 te omzeilen blijken echter in Windows 11 ook helemaal niet meer te werken.
Dit wegens opgevoerde beveiligingen binnen Windows 11.

Aangezien we hier zelf geen invloed op hebben raden we aan om printers niet meer te delen.
Dus steeds te werken met één printer per pc met een rechtstreekse USB-verbinding.

Indien u toch wenst gebruik te maken van gedeelde printers
Om kosten te besparen zowel voor de boekhandel als voor Tite-Live (ondersteuning hiervoor door helpdesk is betalend), is het spijtig genoeg voor helpdesk onbegonnen werk om hiervoor nog verdere ondersteuning aan te bieden.
Niet alleen is het tijdrovend maar ook kan er niet gegarandeerd worden of het succesvol zal zijn.
Vooral omdat Windows pc’s niet bij alle boekhandels op dezelfde wijze ingesteld zijn en dat helpdesk (en meestal de boekhandelaar zelf) geen details kan verschaffen over het netwerk en de instellingen.
Aangezien dit ook betalend zou zijn is het aan te raden om een lokaal IT-bedrijf te contacteren om dit proberen op te lossen.

Wanneer je avontuurlijk en technisch aangelegd bent kan je evenwel proberen met tips die op volgende link te vinden zijn om toch zelf het delen van printers in Windows terug te activeren.

Wanneer je er in slaagt, in Windows, om een testpagina af te drukken op de pc met de gedeelde printer en het lukt nog niet in Medialog kan je wel nog helpdesk contacteren om dit na te kijken.


https://pureinfotech.com/fix-printer-sharing-not-working-windows-11/#:~:text=Fix%20printer%20sharing%20with%20Troubleshooter,-To%20run%20the&text=Click%20on%20Bluetooth%20%26%20devices.,shared%20printer%20with%20the%20problem.